Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravuje:

hkmaly

Může vás zajímat



Reklama


PHP


spolumoderuje harry_x

Prosíme o několik drobných laskavostí:

  • před položením dotazu zkuste zapátrat v dokumentaci. Nikomu se nebude chtít formulovat znova a znova tytéž odpovědi, které již dříve a mnohem lépe napsal někdo jiný.

    Konkrétně návod k instalaci PHP na sebeobskurnejsich platformach se nachází zde.

    Dalším užitečným zdrojem informací o PHP, PHPLIB, ale i spouste jinych veci mohou být stránky Jirky Koska.

    mnohe casti oficialniho manualu k PHP jsou jiz prelozeny do cestiny, zacit muzete zde

    Mnoho otázek k instalaci je zodpovězeno na této stránce.

    A v neposlední řadě se dá zkusit i vyhledávací formulář na této stránce (napravo od formuláře pro odesílání příspěvků).

  • Dodržujte prosím téma, kterým je výhradně programování v jazyce PHP.
    Pokud se kupříkladu Váš dotaz týká pouze databází, zkuste raději klub "SQL".
    Pokud se týká javascriptu, zkuste klub javascript.

  • nepokoušejte se zvýrazňovat své příspevky přebytečnými html značkami. kdyby to dělali všichni, výsledek by se nedal číst. proto budou graficky přespříliš kreativní příspěvky odmazávány.

  • Nadávání off-topic přispěvatelum přenechte moderátorovi klubu.

  • Pokud na Vaši otázku nikdo neodpovídá, nejspíše byla položena tak nešťastným zpusobem, ze na ni při nejlepší vuli nelze odpovědět. Druhá možnost je, že nikdo neví. Každopádně si nijak nepomůžete, budete-li se odpovědi domáhat jejím opakováním provázeným verbální agresivitou.

  • Pokud navzdory výše uvedenému opravdu myslite, ze sem musite neco napsat, zkuste ještě najít odpověď na váš dotaz na www.google.com

  • Tento klub není určen pro příspěvky typu "mám nové stránky v PHP, prosím otestujte mi je" - k tomu, aby člověk našel chybu v jakékoli aplikaci, nemusí být programátor. K podobným žádostem prosím použijte raději obecnější kluby jako www.

Bez výstrahy budou mazány příspěvky, jejichž autoři předchozí řádky očividně ignorovali.
Tato pravidla jsou šita na míru pokročilejším uživatelům, bez jejichž přítomnosti by vaše dotazy mnohdy zůstaly nezodpovězeny.

Připomínky k výše uvedenému akceptuji pouze prostřednictvím interní okouní pošty.

Poznámka: vzhledem k záplavě spamů byl anonymům zakázán zápis a asi to tak nějakou dobu vydrží.

Mesic PHP bugu sice uz dozuril, ale nalezene chyby jeste nebyly opraveny ...


spic už jen wtf 
Pokusí se vstupní string konvertovat do UTF-8. Ano, je to tam navíc, pokud bychom měli větší jistotu, co je na vstupu.
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
Vlastně když jsem se nad tím zamyslel, tak netuším, co ta první část funkce dělá...
 
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
(tedy za předpokladu, že to potřebuješ na utf-8)
 
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
Tak když vypustíš všechny ty kontroly, jestli je to opravdu utf-8...



function mb_ucfirst($string)
{
return mb_strtoupper(mb_substr($string, 0, 1)).mb_substr($string, 1);
}

spic už jen wtf 
Jde to jednodušeji?
/** * @link https://stackoverflow.com/a/15051401 * @link https://www.php.net/manual/en/function.ucfirst.php#57298 */ function mb_ucfirst($str) { mb_internal_encoding('UTF-8'); if (!mb_check_encoding($str, 'UTF-8') or ! ($str === mb_convert_encoding(mb_convert_encoding($str, 'UTF-32', 'UTF-8'), 'UTF-8', 'UTF-32'))) { $str = mb_convert_encoding($str, 'UTF-8'); } $fc = mb_convert_case(mb_substr($str, 0, 1), MB_CASE_UPPER, "UTF-8"); return $fc . mb_substr($str, 1); }
 
bwian I'm a lucky bastard! 
To vypadá jako to, co hledám. Díky.
bwian I'm a lucky bastard! 
Já si představoval kus JavaScriptu, kterému podvrhnu json s daty, ccs pro vzhled a nějaké URL pro zápis do DB. Kromě funkce "readall" a updatefield jsem neměl v úmyslu vůbec nic programovat nebo nedejbože vytvářet jakékoliv HTML.
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
Finwe To není jako práce s buzolou,  děti
Přesně na to je Adminer Editor. Jen to není bez formulářů a ukládání.
skull Buchtingova sůl je nejlepší!  Každá jiná je mnohem větší šmejd!
adminer + SQL uzivatel s pravy pristupu jen k te jedne tabulce?
eso I will not vote for this Brexit, it is s 
Hledal bych: PHP CRUD
cestujicivnoci  
bwian I'm a lucky bastard! 
Editace DB
Potřeboval bych udělat jednoduchou stránku, která umožňuje editovat jednu (plochou) tabulku z DB (měnit stav a zadávat tři nebo čtyři textová pole). Ideálně "online" bez formulářů a ukládání nebo odesílání. Dovedu to naprogramovat, ale zoufale se mi nechce. Není tohle million krát vyřešené? Nedaří se mi vygooglit nějaký hezký příklad na ukradení.
 
spic už jen wtf 
aplikace má dva autoloadery s výjimkami a v logu se občas objeví warning negenerující chybu, kterého bych se rád zbavil
Reakce na | Vlákno  
(Ale souhlasím s tím, že si nedovedu moc představit, proč bych todle chtěl vůbec dělat. Co máš za use case?)
Řekl bych, že spíš ne. get_include_path(), explode() a foreach mi přijde celkem přímočaré řešení.
eso I will not vote for this Brexit, it is s 
A proč to nechceš zkusit includovat?

if (!@include("script.php")) { throw new Exception("Failed to include 'script.php'"); }
spic už jen wtf 
Je možné zjistit, zda se php soubor nachází v include path bez toho, abych ho zkusil includovat?
Tedy jednodušeji, než přes get_include_path, explode a foreach...