Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravuje:

hkmaly

Může vás zajímat



Reklama


PHP


spolumoderuje harry_x

Prosíme o několik drobných laskavostí:

  • před položením dotazu zkuste zapátrat v dokumentaci. Nikomu se nebude chtít formulovat znova a znova tytéž odpovědi, které již dříve a mnohem lépe napsal někdo jiný.

    Konkrétně návod k instalaci PHP na sebeobskurnejsich platformach se nachází zde.

    Dalším užitečným zdrojem informací o PHP, PHPLIB, ale i spouste jinych veci mohou být stránky Jirky Koska.

    mnohe casti oficialniho manualu k PHP jsou jiz prelozeny do cestiny, zacit muzete zde

    Mnoho otázek k instalaci je zodpovězeno na této stránce.

    A v neposlední řadě se dá zkusit i vyhledávací formulář na této stránce (napravo od formuláře pro odesílání příspěvků).

  • Dodržujte prosím téma, kterým je výhradně programování v jazyce PHP.
    Pokud se kupříkladu Váš dotaz týká pouze databází, zkuste raději klub "SQL".
    Pokud se týká javascriptu, zkuste klub javascript.

  • nepokoušejte se zvýrazňovat své příspevky přebytečnými html značkami. kdyby to dělali všichni, výsledek by se nedal číst. proto budou graficky přespříliš kreativní příspěvky odmazávány.

  • Nadávání off-topic přispěvatelum přenechte moderátorovi klubu.

  • Pokud na Vaši otázku nikdo neodpovídá, nejspíše byla položena tak nešťastným zpusobem, ze na ni při nejlepší vuli nelze odpovědět. Druhá možnost je, že nikdo neví. Každopádně si nijak nepomůžete, budete-li se odpovědi domáhat jejím opakováním provázeným verbální agresivitou.

  • Pokud navzdory výše uvedenému opravdu myslite, ze sem musite neco napsat, zkuste ještě najít odpověď na váš dotaz na www.google.com

  • Tento klub není určen pro příspěvky typu "mám nové stránky v PHP, prosím otestujte mi je" - k tomu, aby člověk našel chybu v jakékoli aplikaci, nemusí být programátor. K podobným žádostem prosím použijte raději obecnější kluby jako www.

Bez výstrahy budou mazány příspěvky, jejichž autoři předchozí řádky očividně ignorovali.
Tato pravidla jsou šita na míru pokročilejším uživatelům, bez jejichž přítomnosti by vaše dotazy mnohdy zůstaly nezodpovězeny.

Připomínky k výše uvedenému akceptuji pouze prostřednictvím interní okouní pošty.

Poznámka: vzhledem k záplavě spamů byl anonymům zakázán zápis a asi to tak nějakou dobu vydrží.

Mesic PHP bugu sice uz dozuril, ale nalezene chyby jeste nebyly opraveny ...


hkmaly - Slava pomlcky -  .
Ono by klidne slo mit obe varianty :-).
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
Mě to přijde jako dost zásadní vylepšení, syntactic sugar bych to nenazýval.
PHP má jak funkce strxxx() tak str_xxx(). Sjednotit to asi nelze, byl by to major compatibility break. Nekonzistence v pojmenování ostatně jsou i v jiných jazycích.
Finwe To není jako práce s buzolou,  děti
a co by člověk chcel?
snop normalni lide znaji sve patterny.  coz se o ultralevici, ktera nenavidi...
I am somehow not amused. Syntactic sugar, ale nektere veci, co by clovek chcel, furt nic. Plus stara bolistka, strpos() se doplnuje o str_contains() (ne o strcontains())
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
Co je nového v php 8
https://stitcher.io/blog/new-in-php-8

- Union types: foo|bar, mixed...
- JIT aneb chcete generovat mandelbrot v php?
- Named arguments: foo(a: 'a', b: 'b')
- Attributes: #[ExampleAttribute]
- Match expression: $result = match($input) {
0 => "hello",
'1', '2', '3' => "world",
};

...atd.
 
Teď jsem někde kupoval něco na stránkách, které používaly https://www.simpleshop.cz/
Zdálo se to fungovat OK.
Není to teda úplně free, je to za 5 % obratu (max 1500 měsíčně) :/
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
OK:)
+1 :)

Kolik bank, tolik různých formátů (dobře, trochu jsem si zapřeháněl, ale "GPC má snad každá" je poněkud nesrpávný předpoklad)
gorila Navision je zlo, které se musí vymítit.. 
Muhehehehehe
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
GPC má snad každá.
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
A pokud abonenta přihlásí někdo jiný a zaplatí, v čem je problém? Když zavolám na callcentrum nebo cojávím pošlu koresponďák, taky nikdo nic neověřuje, jen pošle/nadiktuje platební údaje. To už větší voser bude fakturace.
 
hkmaly - Slava pomlcky -  .
IMHO tu sjetinu vypisu bankovniho uctu budes muset urcite dopsat ty, protoze kazda banka ma jiny format.
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
Hmm, tak presta má na to přímo nějaký addon, ale není zdarma. Jestli chceš něco malého a jednoduchého speciálně na tohle, tak podle mě asi leda si to napsat. Ale třeba někdo o něčem ví.
Prestashop asi ano, jen mi to prijde zbytecne na jeden druh zbozi (předplatné je na rok)
von_Zeppelin Vyhubit lidstvo  pclib php framework
Možná by šel použít nějaký obecný obchod, třeba prestashop... No, potvrzení lze provést linkem v mailu na který musí zákazník kliknout. Ale shopy většinou jenom pošlou na mail rekapitulaci objednávky.
pls, nevite nekdo o free webovém
systemu na objednavani casopisu? Nemusi to umet platby kartou, jen zaregistrovat odberatele, ktery se tam prihlasi, pridelit mu VS a to je vsechno. Vlastne jeste nejak zanest do db, jestli ten abonent zaplatil (platěj složenkou) - čili asi natahnout občas sjetinu výpisu bankovního účtu a podle VS pohybů tu platbu těm odberatelum zaevidovat. Kdybych nebyl tak desne liny, napsal bych si to - ale neni mi moc jasne, jak zaridit, aby abonenta nepřihlásil někdo zcela jiný - třeba jako vtip či pomstu. Ověřovacím kódem zaslaným na mail adresu? Ta jde také podstrčit. Nebo posláním SMS na tel číslo? Prostě, kdyby to bylo hotové, bylo by to fajn.
 
cestujicivnoci  
Díky, podívám se. SQLITE3 jsem zdá se rozchodil i bez doinstalovávání něčeho, tak teď to MSSQL a postgre.
eso Na každou složitou otázku existuje... 
eso Na každou složitou otázku existuje... 
"drivery" by měly být *.dll knihovny - a povolit by se měly v php.ini

Například já mám pod WIn PHP samostatně, mám tam knihovnu php_pgsql.dll

a v php.ini odkomentované extension=php_pgsql.dll

cestujicivnoci  
Mám na lokálním serveru rozjetý WampServer a potřeboval bych se z něj připojovat k postgre, mssql a sql lite. Lze to? Kde hledat nějaké drivery?