Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Tady se vám už stalo, že se vaše PC naprosto po**re, nebo že nefunguje nějáká drobnost, která by měla?

Na notebooku známého začaly z ničeho nic mizet ikonky u hodin. Není tam zaručeně vir, noťas je používán z řídka. Windows XP professional. Netuším čím by to mohlo být, v msconfig jsou přitom aplikace povolené po startu. Nejvíc vadí, že mizí ikonka USB připojených zařízení. Našel jsem nějaké nastavení, když se klikne pravým tlačítkem na lištu. Ale tam je taky vše povoleno. Setkal se už někdo s podobným problémem?
 
Železo není :) Je to jen má skromná úvaha. Jde spíš o to, že se učím Cisco Discovery 2 a pár blbostem tam nerozumím. Psali, že se firma dá jednoduše zabezpečit rozdělením masek podsítě. (když zadám jako subnet 255.255.255.128, tak se mi vytvoří dvě podsítě - 1. bude např. 192.168.1.1 - 192.168.1.127 2. bude 192.168.1.128 - 192.168.1.255). Ale nikde tam už pořádně nevysvětlují k čemu to bude a jak se bude sít chovat. Zajimá mě, k čemu to teda bude, jestli půjdou vidět v síti počítače z druhého subnetu atd. Myslím ale, že se zeptám raději učitele, až to budem probírat ve škole... Dnes jsem nad Cisco kapitolkou, která se tomu věnuje, ztrávil asi 3 hodiny tím, že jsem si ty žvásty četl dokola, nepochopil jsem nic :)
lukadlo: zkus napsat jaky mas zamer a co je to za zelezo.
 
Kuk
Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Když zapojím do sítě dva routery, je možné je hodit pod jeden subnet (masku podsítě)? Bavil jsem se se známým a ten mi říkal, že když se do sítě připojí jiný router, vytvoří se „další“ síť). Ano routery sice filtrujou broadcasting, ale nedávno jsem četl něco o podmaskách sítě. Spočívá to v tom, že ve vlastnostech routerů stačí nastavit IP Subnet Gateway... A co když na dvou routerech v síti nastavím stejný subnet, popř. co se stane, když na druhém místo 255.255.255.0 zadám 255.255.255.128? Snad to někdo pochopí :D
 
Díky, to jsem nevěděl. ;o)))
 
violetelephant Za šumu jarního vánku, unavený mravenec. 
jelikoz to byla rec o raru, tak nemas pravdu, nehlede na to, ze 32bit ti nenalokuje pro aplikaci vic jak 1.3GB pameti, ale to uz je jina pohadka, nicmene winrar u cehokoliv co presahuje 0,5GB automaticky vytvari v tempu docasny soubor, do ktereho archivuje a pak ten archiv presune do cilove slozky.
villette
Záleží, kolik máš na tom PC paměti. Když je jí dost (lepší PC mívají i 8GB) pak se vše odehrává v paměti a na disk se jen ukládá výsledek.
Pokud je paměti málo, začíná PC swapowat na disk (ukládá to, co se do paměti nevejde do vyhrazeného souboru (obrazu paměti) na disku. Automaticky. Velikost toho swap souboru sice jde ovlivnit, ale jen v určitém rozmezí - kdybys ho systémově zmenšila, systém to děsivě zpomalí a bude padat.
 
villette pain is the  way
Diky. Bohuzel nemam Commander. Udelala jsem to nakonec jinak. Nasla jsem si ve Winraru, kam uklada vsechny docasne soubory a celou slozku jsem smazala (i kdyz mela jen 500 MB). Pak jsem ho vypnula, znovu zapnula a rozbalila jeden maly soubor a pak zase celou slozku smazla. Asi to pomohlo, protoze se zda, ze je na disku daleko vic mista (ale mozna je to tim, jak jsem zbesile mazala, to uz ted nezjistim). Kazdopadne dekuju.
FK ~ Kaneda, what do you see?  Epic faggotry, my friend.
Pokud jsi to dělala před týdnem, tak pochopitelně 7 dní :))
 
FK ~ Kaneda, what do you see?  Epic faggotry, my friend.
Asi to ten program rozbaluje přes adresář temp, který je někde na C. Nejjednodušší bude v Total Commanderu dát najít soubory větší než 500 MB a ne starší než 3 dny (Alt+F7, "Hledat soubory: *", "Kde hledat: C:\", na záložce Rozšířené "Není starší než 3 dny", "Velikost souboru > 500 v megabajtech").
 
villette pain is the  way
Ahoj, mam problem s mistem na disku. Mam notebook s diskem C, kde mam vsechno (jelikoz mam jen 40 GB tak jsem nedelila na vic disku, nepotrebuju to). K tomu mam externi disk E, kam si zalohuju data (taky 40 GB). Potrebovala jsem rozbalit jeden soubor, ktery ma pres 6 GB, ty male soubory mam na E a proto jsem se rozhodla rozbalit to rovnou zas na E, protoze na C by se to neveslo. V polovine rozbalovani mi to hodilo chybovou hlasku, ze na C neni dostatek mista a ze musim neco smazat. Zjistila jsem, ze na C je volnych asi 700 MB a pritom tam pred zacatkem rozbalovani bylo volnych 6GB. Behem tech deseti minut, co bezelo rozbalovani jsem rozhodne nemohla stahnout neco tak velkeho. Takze behem rozbalovani na E se asi udelala nejaka zaloha na C nebo tak neco a ted mam na C nekde asi 5 nebo 6 GB nepotrebnych dat a nevim kde. Potrebovala bych je smazat, ale nevim jak je najit. Samozrejme jsem vysypala kos a vymazala co nejvic nepotrebnych souboru, aby mohl notebook zase fungovat a chystam se na defragmentaci, ale hodilo by se mi ty soubory najit a smazat. Nevite nekdo kde by mohly byt, prosim?
 
JBee Minule jsem volil. Pak všechno zdražili.  Tentokrát půjdu zase.
Pointa: Nakonec se mi podařilo dokopat matku, aby zavolala na technickou podporu O2. Tak ji nanavigovali do administrace modemu, něco změnili, a voila!
Pak jí došlo, že v pondělí, když to přestalo chodit, byl výpadek proudu... Bože, ještěže nemusím s těmi BFU přicházet běžně do styku...
 
JBee Minule jsem volil. Pak všechno zdražili.  Tentokrát půjdu zase.
Tak po převozu kompu domů net prý opět nefunguje. Asi na to seru, o víkendu tam zajedu a půjdu na to hrubou silou...
 
FK ~ Kaneda, what do you see?  Epic faggotry, my friend.
V různých těch diskusích ohledně spyware doporučujou i Kaspersky online scanner, prý je hodně dobrý.
 
JBee Minule jsem volil. Pak všechno zdražili.  Tentokrát půjdu zase.
ve: Momntálně projíždím ad-awarem, spybodem přijde pak. Bohužel se mi nepodařilo nainstruovat obsluhu, jak do toho bez netu narvat aktuální definice, ale když tady teď ten web chodí, je to podstatně jednodušší ;)
violetelephant Za šumu jarního vánku, unavený mravenec. 
proc misto spekulaci radsi neprojedes pocitac spybotem? imo jednodussi reseni.
http://www.spybot.com/
nerikam ze najde vsechno, ale v posledni dobe s nim mam celkem vysokou uspenost.

a da se s nim mluvit i cesky, kdyby s tim mel nekdo problem.
 
JBee Minule jsem volil. Pak všechno zdražili.  Tentokrát půjdu zase.
Ačkoliv ne, DNSko to bý nemůže, protože při pingu i traceroutu jsem vlastně zkoušel použít i url a resolvovala se správně (seznam, v prohlížeči se nenačetl)...
JBee Minule jsem volil. Pak všechno zdražili.  Tentokrát půjdu zase.
zweistein: Původně jsem variantu "je to mimo komp" zavrhl, ale teď mi dopravili nouťas do práce, já ho zapojil, zapnul... a co byste řek? Měl ho tam!
Takže DNS by to být mohlo, pokud je plausibilní vysvětlení, že otci to chodí proto, že to má jinak celou dobu na netu v práci, takže to má ty obvyklé IPny nacachované...
zweistein this.child  .execute();
co DNS, nemá výpadky?
JBee Minule jsem volil. Pak všechno zdražili.  Tentokrát půjdu zase.
Zajímavé, teď se jí povedlo otevřít něco z bookmarks a poslat mi o tom mail... Chm...